Bucky Barnes - The Winter Soldier

Een kwestie van aanpassing in vertaling

#INFERNAL SOLDIER?

Er zijn veel mensen die schrikken als ik de betekenis van Winter uitleg over de naam van het Winter Soldier-personage. Weet je waarom?

Omdat ze denken dat zijn naam INFERNAL Soldier is! Nou, met "F".
Ja, het is veel onoplettendheid, maar het is begrijpelijk. De naam Soldier Infernal heeft een meer intieme betekenis voor de Braziliaanse cultuur en tb het woord helse klinkt meer bekend om de oren, zodat het brein klaar is met het prediken van dit deel bij sommige mensen, het doen van de vertaling / aanpassing aan InFernal zonder te willen.

Dit, plus het detail dat Bucky echt een helse soldaat is, beide in de zin dat hij een verwoestende soldaat is in de strijd, in die zin dat hij feitelijk een 'hel werk' gaf aan Captain America en zijn vrienden.

In andere minder geglobaliseerde tijden is dit waarschijnlijk een keuze (willekeurig, maar logisch) die voor hem plausibel is. Het zou zoiets als de naam van DareDevil zijn die Demolisher kreeg als de juiste DefyDor zou zijn. Maar de naam Daredevil heeft veel te doen als je hem ziet die de rouwenden slaat. Andere voorbeelden van karakters die hun namen hadden aangepast aan namen die geweldig waren, hoewel niet de directe vertalingen van hun namen, zijn Fanatic (Juggernaut = Rogue = Fleder, Punisher = Punisher) en Alsjeblieft. Er zijn veel voorbeelden.
In het geval van Bucky is de naam Hellboy zeker "collaria" van het goede. Maar de winter was PERFECT!
En correct!

ONZE PORTUGESE TAAL

Maar hoe dan ook, waarom wordt hij in vredesnaam InVernal genoemd?

Weet jij waarom Soldaat #INVERNAL deze naam heeft?

Het is die winter (verwijzend naar de winter) is synoniem voor HIBERNAL, dat wil zeggen, die Hiberna, die de hele winter slaapt, zoals bijvoorbeeld de grijze en bruine beren. Dus Winter / Hibernal zijn synoniem met winterslaap (dit woord klinkt meer bekend, nietwaar?)

Weet je nog dat hij altijd in winterslaap was tot de volgende missie? Dat is de reden waarom hij bijna niets heeft verouderd. Cryogenics.

En de Black Panther zette hem ook aan het einde van de Burgeroorlog in winterslaap.
Dat is waarom de naam Winter.

Hij had de status van overwinterende of overwinterende soldaat kunnen krijgen.
Maar laten we het erover eens zijn dat INVERNAL super cool was en we nog steeds een nieuw woord leerden, nietwaar?

Bronvermelding: MÁRCIO MURANO.

5 1 stemmen
Artikelbeoordeling
INSCHRIJVEN
Melden van
gast

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties