De zoon van Netanyahu verbannen van Facebook door haatzaaien

De zoon van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu werd tijdelijk van Facebook geweerd na een reeks anti-islamitische en anti-Palestijnse berichten die volgens het sociale netwerk hun regels over haatzaaiende taal hadden overtreden.

Het bedrijf bevestigde het verbod na Yair Netanyahu, 27 jaar, in een tweet op zondag zei dat Facebook had geblokkeerd door 24 uur door het plaatsen van kritiek na het verwijderen van een post van vorige week, waarin hij opriep tot wraak tegen "deze monsters "Na het noodlottige schot. van twee Israëlische soldaten door een Palestijn op een busstation op de Westelijke Jordaanoever.

De zoon van de premier belde vorige week ook op zijn Facebook-berichten voor de verdrijving van Palestijnen, en schreef dat hij liever had dat alle moslims Israël zouden verlaten.

Yair Netanyahu (rechts) met zijn vader in Jeruzalem bij 2015. Fotografie: Thomas Coex / AFP / Getty Images

In zijn tweet op zondag nam Netanyahu een screenshot op van een van de verwijderde berichten waarin hij schreef: "De radicaal vooruitstrevende politie-gedachte op Facebook heeft me ook ingehaald!"

Een woordvoerder van Facebook zei: "Yair Netanyahu plaatste verschillende berichten met haatzaaiende taal - dit is duidelijk in strijd met onze gemeenschapsnormen. Daarom is deze inhoud van ons platform verwijderd, net als voor iedereen die vergelijkbare inhoud op een beschermde functie plaatst. Daarna besloot Yair Netanyahu om een ​​screenshot van een verwijderd bericht te delen en mensen te laten delen - wat hetzelfde is als het opnieuw schrijven van de haattoespraak. "

Het bedrijf zei dat het nooit postings verwijdert door kritiek te uiten op het bedrijf en Netanyahu's bewering dat "we kritiek op het bedrijf censureren op het platform is duidelijk onjuist".

Yair Netanyahu, de oudste zoon van de zoon van de premier, had al controverses uitgelokt op zijn platforms voor sociale media, in navolging van de boodschap van zijn vader dat de Israëlische media en links tegen hem zijn.

Hij plaatste vorig jaar een meme die enkele van zijn vaders critici belachelijk maakte, waaronder de liberaal-joodse financier George Soros, die door veel joodse groepen, waaronder de Anti-Defamation League, antisemitisch was.

Vorige week was er een escalatie van geweld op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever, waarbij vijf Palestijnen en drie Israëli's, waaronder een te vroeg geboren baby, werden gedood bij aanslagen, botsingen en detentieoperaties.

Nadat twee Israëlische soldaten waren gedood, eiste Netanyahu wraak. Toen Facebook dit bericht verwijderde, schreef het in een ander bericht, sinds het werd verwijderd, dat Facebook "probeerde de mond te sluiten op de enige plek waar we het recht hebben om onze mening te uiten."

Hij vervolgde: "Hamas, Hezbollah en het Iraanse regime hebben officiële pagina's op Facebook. Er zijn ook eindeloze pagina's waarin wordt opgeroepen tot de vernietiging van Israël en de moord op Joden. Duizenden gewelddadige en extreem linkse posities tegen mij en mijn familie, inclusief bedreigingen van fysiek geweld en immorele bedreigingen van moord. "

Terwijl Netanyahu's politieke berichten en aanvallen op Facebook resoneren tussen sommige Israëli's, gaan de minder populaire schandalen over hun publieke toegang. Vorig jaar, de Israëlische media vrijgegeven een opname van een paar jaar geleden Netanyahu op een avond met vrienden in een strip club, waarin hij is vrouwonvriendelijk uitspraken en geld lenen van de zoon van een van de vrienden van zijn vader.

Critici van de premier vielen Yair aan omdat ze in het huis van zijn vader woonden en een chauffeur, lijfwacht en andere voordelen hadden, ondanks het ontbreken van een officiële rol van de overheid.

Fonte: The Guardian

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0