De industrie investeert US $ 1 miljard om plastic afval uit de oceanen te bestrijden

Plastic afval in de oceanen van de wereld is het doelwit van een nieuwe wereldwijde bedrijfsalliantie die zegt dat het zal proberen de hoeveelheid geproduceerd plastic afval te verminderen en recycling te verbeteren.

De Alliance for the End of Plastic Waste, die woensdag is geïntroduceerd, omvat bedrijven die consumentenproducten en kunststoffen produceren, evenals bedrijven voor afvalbeheer en recycling. Onder de meer dan 25-bedrijven die deelnemen aan de inspanning zijn bekende namen zoals Procter & Gamble, Shell, BASF en ExxonMobil.

Bedrijven zijn samen van plan om de komende vijf jaar $ 1 miljard te gebruiken, met plannen om $ 1,5 miljard te bereiken als meer leden toetreden.

De bedrijven die van plan zijn om te investeren in een breed scala van projecten, met inbegrip van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe recycling-technologieën, de aanleg van infrastructuur voor het verzamelen en recyclen van afval en het reinigen van gebieden waar kunststofafval zijn geconcentreerd, zoals in de rivieren.

David Taylor, chief executive van Procter & Gamble, die zit de alliantie, zei dat de bedrijven die betrokken zijn bij de productie, het gebruik en recycling van kunststoffen hebben de mogelijkheid om een ​​wezenlijk verschil in de hoeveelheid plastic afval die vervuilen de oceanen combineren hun inspanningen .

"Wij geloven in de kracht van collectieve actie", zei hij. "We willen het gebruik van plastic minimaliseren, het recyclebaar maken en een circulaire economie gaan genereren. Kunststof heeft waarde en we willen eraan werken om die waarde steeds weer te herstellen. Wat anders is aan de alliantie is dat het een collectieve actie is, door de gehele waardeketen heen. "

Rob Kaplan, chief executive van Circulate Capital, die investeert in recycling en andere projecten om plastic afval te verminderen, zei dat bedrijven een antwoord zouden geven op plastic afval, maar dat het vele miljarden aan investeringen zou kosten. "Er is geen zilveren kogel voor het plastic probleem. Verschillende partijen proberen hun eigen agenda te pushen, maar er lijkt op dit moment geen alternatief te zijn, "zei hij.

Fonte: The Guardian

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
INSCHRIJVEN
Melden van
gast

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties