De vice-premier van Japan geeft vrouwen de schuld van de ondergang van het land

De vice-premier van Japan, die al eerder betrokken bij de polemiek, Taro Aso, werd gedwongen om reacties te beschuldigen vrouwen die geen kinderen door problemen in verband met lage land eao vergrijzing van de bevolking geboortecijfer had te trekken.

"Er zijn veel mensen die zeggen dat ouderen schuldig zijn, maar dit is onjuist," zei hij, volgens de Japanse media. "In plaats daarvan zijn degenen die kinderen baren het probleem."

"De vergrijzing van de bevolking in combinatie met de daling van het aantal kinderen is een ernstig probleem op de middellange en lange termijn."

Later werden er opmerkingen gemaakt nadat oppositieleden hem beschuldigden van ongevoeligheid voor koppels die geen kinderen willen en anderen die dat niet kunnen.

Aso maakte de commentaar na gegevens bleek dat de Japanse bevolking daalde met een record 448.000 2018 mensen, met het aantal geboorten vallen op 921.000, de laagste sinds het begin van meer dan een eeuw. De trend heeft geleid tot waarschuwingen dat de stijgende gezondheids- en welzijnskosten voor oudere mensen, in combinatie met een afgenomen beroepsbevolking, druk hebben gezet op 's werelds derde grootste economie.

Deskundigen wijten het lage geboortecijfer aan verschillende factoren, waaronder de hoge financiële kosten voor het opvoeden van kinderen, het ontbreken van een commissie voor kinderopvang en notoir lange werkdagen.

Nochtans, één van verscheidene conservatieve politici die paren, en vooral vrouwen, van de tendens beschuldigden.

In juni 2018, Toshihiro Nikai, secretaris-generaal van de Liberale Democratische Partij (LDP), beschreef de koppels die geen kinderen hebben als "egoïstisch" en noemde de "babyboom" na de oorlog als bewijs dat de problemen niet hoeft te zijn een obstakel voor het hebben van grotere gezinnen.

Twee maanden eerder zei de PLD-afgevaardigde Kanji Kato dat vrouwen "ten minste drie kinderen" zouden moeten hebben en waarschuwden zij die ervoor kozen single te blijven die de staat zou belasten.

Bij 2007 beschreef toenmalig minister van Volksgezondheid Hakuo Yanagisawa vrouwen als "bezorgmachines" en zei dat het zijn publieke taak was om het geboortecijfer te verhogen.

Aso lof, in dezelfde recente toespraak, de indrukwekkende Japanse levensverwachting - die ongeveer 30 jaar toegenomen sinds het werd geboren in de vroege jaren 1940 - in contrast met de opmerkingen die hij maakte in 2013 toen hij zei dat oudere mensen moeten haast en "verlicht de druk op de staat".

Fonte: The Guardian

Advertenties

Laat een reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0