Adolescent vermoordt "na Instagram-onderzoek" in Maleisië

Een meisje van 16 jaar zou zichzelf in Maleisië hebben gedood nadat ze een peiling op haar Instagram-account had geplaatst waarin haar volgers werd gevraagd of ze wel of niet zou sterven, en 69% van de respondenten zou stemmen.

De politie in de staat Malawi, in het oosten van Maleisië, zei dat het meisje, dat niet is genoemd, de peiling in de toepassing voor het delen van foto's heeft gepost met de boodschap: "Heel belangrijk, help me bij het kiezen van D / L." Nadat de meeste geïnterviewden op 'de dood' hadden gestemd, pleegde ze zelfmoord.

Zijn dood bracht een advocaat ertoe om te suggereren dat degenen die op haar gestemd hadden, schuldig konden zijn aan het aanzetten tot zelfmoord.

Ramkarpal Singh, een jurist en parlementariër voor de noordwestelijke staat Penang, zei: "Zou het meisje nog steeds in leven zijn als de meeste internetgebruikers in haar Instagram-profiel haar ervan weerhouden om haar eigen leven te nemen? Zou ze aandacht hebben besteed aan het advies van netizens om professionele hulp te zoeken als ze dat hadden gedaan? "

"Heeft de aanmoediging van die internetgebruikers echt invloed gehad op zijn beslissing om zijn eigen leven te nemen? Aangezien de poging tot zelfmoord een misdrijf is in dit land, volgt hieruit dat de medeplichtigheid van iemand om zelfmoord te plegen ook kan zijn. "

De Maleisische minister van Jeugd en Sport, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, zei dat de tragedie de noodzaak voor nationale discussies over geestelijke gezondheid in het land benadrukte. "Ik ben oprecht bezorgd over de toestand van de geestelijke gezondheid van onze jonge mensen," zei hij. "Het is een nationale kwestie die serieus moet worden genomen."

In februari kondigde Instagram aan dat het "Sensitivity Screens" zal lanceren om zelfbevestigende afbeeldingen te blokkeren. De verhuizing volgde op de dood van de Britse tiener Molly Russell, wiens ouders vinden dat ze beelden van zelfmoord en zelfverwonding zagen in de app voordat ze jaren geleden zelfmoord pleegde in 2017 op 14 jaar geleden.

Ching Yee Wong, hoofd van de communicatie, Instagram APAC, zei: "Onze gedachten en gebeden zijn bij de familie van deze jonge vrouw."

"We hebben een grote verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat mensen die Instagram gebruiken zich veilig en ondersteund voelen. Als onderdeel van onze eigen inspanningen dringen we er bij iedereen op aan om onze rapportagetools te gebruiken en contact op te nemen met hulpdiensten als zij gedrag zien dat de veiligheid van mensen in gevaar brengt. "

Fonte: The Guardian

Advertenties

Laat een reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0