Okinawa Tour

door: Fotograaf - Mario Hirano | Japan Tour.

De primitieve geschiedenis van Okinawa wordt bepaald door de dunghill of schelp en is verdeeld in perioden van de Oude, Midden en Late Berg. De Early Shell Mound-periode was een jager-verzamelaars , met keramiek van Jomon dat het voelde als een golf. In het laatste deel van deze periode archeologische vindplaatsen verplaatst langs de kust, suggereert de betrokkenheid van mensen bij het vissen. In Okinawa werd rijst pas gecultiveerd tot de Middle Shell Mound. Containerschalenringen gemaakt van schelpen verkregen van Sakishima-eilanden namelijk Miyakojima e Yaeyamaeilanden, geïmporteerd door Japan. Op deze eilanden suggereert de aanwezigheid van shell-assen, 2500 jaar geleden, de invloed van een zuidoostelijke Pacifische cultuur.

Na de Late Shell Mound begon de landbouw rond de 12e eeuw, waarbij het centrum zich van de kust naar hoger gelegen gebieden bewoog. Deze periode wordt de Gusuku-periode genoemd. gusuku is de term die wordt gebruikt voor Ryukyuan's kenmerkende vorm van kastelen of forten. Veel gusuku's en verwante culturele overblijfselen op de Ryukyu-eilanden werden door UNESCO als geklasseerd Werelderfgoed onder de titel van Gusuku-sites en verwante eigenschappen van Ryukyu Kingdom. Er zijn drie perspectieven op de aard van gusukus: 1) een heilige plaats, 2) villa's omringd door stenen, 3) een kasteel van een leider van het volk. In deze periode porseleinde handel tussen Okinawa en andere landen werd druk, en Okinawa werd een belangrijk knooppunt in de Oost-Aziatische handel. Reis Ryukyuan, hoe Shunten e Eiso , waren belangrijke heersers. Een poging tot Mongoolse invasie van 1291 tijdens de Eiso-dynastie eindigde in een mislukking. De hiragana werd geïmporteerd uit Japan door Ganjin in 1265. Noro , priesteressen van het dorp Ryukyuan-religie , verscheen.

O Sanzan-periode begonnen in 1314, wanneer de rijken van Hokuzan e Nanzan verklaard onafhankelijkheid van Chuzan . De drie koninkrijken streden om erkenning en handel met China Ming . De koning Satto , leider in Chūzan, was zeer succesvol, en vestigde relaties met Korea en Zuidoost-Azië, naast China. de Keizer Hongwu stuurde 36 families naar Fujianin 1392, op verzoek van King Ryukyuan. Zijn taak was om maritieme transacties in het koninkrijk te beheren. Veel Ryukyuan-officieren waren afstammelingen van deze Chinese immigranten, geboren in China of met Chinese voorouders. Ze hielpen de Ryukyuans om hun technologie en diplomatieke betrekkingen te ontwikkelen. In 1407 echter versloeg een man genaamd Hashi de afstammeling van Satto, de koning Bunei , en zijn eigen vader geïnstalleerd, shisho, als koning van Chūzan. Nadat zijn vader stierf, werd Hashi koning, en de Keizer Xuande van China gaf hem de achternaam "Shō" (Chinees: Shang).

In 1429, de koning Shō Hashi voltooide de eenwording van de drie koninkrijken en stichtte het koninkrijk Ryukyu met zijn hoofdstad in de Kasteel van Shuri . Hun afstammelingen zouden Amami-eilanden . In 1469, de koning Shō Taikyū stierf, toen koos de koninklijke regering een man genaamd Kanemaru als de nieuwe koning, die de naam koos Shō En en vestigde de Tweede Shō-dynastie. Zijn zoon, Shō Shin , zou de Sakishima-eilanden en zou de koninklijke regering, het leger en Noorse priesteressen .

In 1609, het Japanse domein van Satsuma lançou een invasie van het koninkrijk Ryukyu, de verovering van de koning en zijn hoofdstad na een lang gevecht. Ryukyu werd gedwongen om af te staan ​​van de Amami-eilanden en word een Satsuma-vazal. Het koninkrijk werd een zijrivier van China en een zijrivier van Japan, en omdat China geen formele handelsovereenkomst zou sluiten tenzij een land een zijrivierstaat was, vormde het koninkrijk een gemakkelijke maas in de Japanse handel met China. Toen Japan de handel met Europese landen officieel sloot, behalve de Nederlanders, Nagasaki, Tsushima en Kagoshima, is de enige Japanse handelshaven geworden om verbindingen met de buitenwereld aan te bieden.

Een aantal Europeanen bezocht Ryukyu vanaf het einde van de achttiende eeuw. De belangrijkste bezoeken aan Okinawa waren van Captain Basil Chamberlain in 1816 en Commodore Matthew C. Perry in 1852. Een christelijke zendeling, Bernard Jean Bettelheim woonde in Gokoku-ji-tempel in Naha van 1846 tot 1854.

Bij 1879 annexeerde Japan de gehele Ryukyu-archipel. De overheid Meiji heeft de Okinawa Prefecture . De monarchie in Shuri werd afgeschaft en de afgezette koning Shō Tai (1843-1901) werd gedwongen naar Tokio te verhuizen.

De vijandigheid jegens Japan steeg onmiddellijk na de annexatie op de eilanden, deels vanwege de systematische poging van Japan om de Ryukyuan-cultuur, waaronder taal, religie en culturele gebruiken, te elimineren.

Het eiland Okinawa was de locatie van het grootste deel van de oorlog in het land Slag om Okinawa tijdens de Segunda Guerra Mundial , wanneer de troepen van de leger e Corps of the Marines De VS vochten lang en bloedig om Okinawa te veroveren, om te worden gebruikt als de belangrijkste luchtmacht en troepbasis voor geplande invasie van Japan . Tijdens deze strijd van 82-dagen, over 95.000-troepen van de Japans imperiaal leger en 12.510 Amerikanen werden gedood. de hoeksteen van de vredeOkinawa Prefecture Peace Memorial Park, lijst 149.193-inwoners van Okinawa afkomst - ongeveer een kwart van de burgerbevolking - die zijn gedood of zelfmoord hebben gepleegd tijdens de Slag om Okinawa en de Oorlog do Stille Oceaan .

Tijdens de Amerikaans militair beroep van Japan (1945-1952), die de. Volgde keizerlijke Japanse overgave 2 in 1945, in de baai van Tokio, de VS controleerde het eiland Okinawa en de rest van de Ryukyu-eilanden. De Amami-eilanden werden teruggestuurd naar Japanse controle in 1953, maar de rest bleef in VS bezit tot 17 van juni van 1972, met talrijke bases van de leger , van het Korps Mariniers en Luchtmacht .

Kom en bezoek Okinawa met Japan Tour - zie foto's.

Galerij

Japan Tour, scenario - Okinawa 2019 | 3 dagen.
Datum | 28 - 29 - 30 Juni 2019.
Had zelfs.
2-nachten in het hotel met ontbijt.
Nagoya - Naha (Okinawa) rondreisgids.
Bezochte 3-stranden.
Okinawa Castle:

Grot, Kokusai-dori, botanische tuin, Heiwa Koen, komaka-eiland.

Over mij

Over ons | credits: Foto's - Japan Tour | Mario Hirano - met informatie van wikipedia.org

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
INSCHRIJVEN
Melden van
gast

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties