Moslim en voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson veroordeelt terroristische daden

Islam - een van de drie belangrijkste monotheïstische religies op de planeet samen met het christendom en het jodendom - heeft een aanzienlijk deel van het huidige nieuws bezet, hoewel een goede analyse van het onderwerp niet altijd mogelijk is.

Over het algemeen is de algemene perceptie van het moslimgeloof als een bron van geweld en terreur, op zijn zachtst gezegd, onjuist.

In de loop der jaren hebben islamisten geprobeerd vrienden, familieleden en iedereen die bereid is te horen over de religie te overtuigen dat 'niet elke moslim een ​​terrorist is en zich ook niet als een Arabier hoeft te kleden'. Ook omdat Arabieren slechts 17% van de moslims zijn, zijn de rest Aziaten, Amerikanen, Europeanen, Afrikanen….
Maar het lijdt geen twijfel dat deze gesprekken grotendeels tijdverspilling waren.

Sommige van de meest excentrieke figuren van vandaag in verschillende landen hebben dit stereotype over de hele wereld echter gecompenseerd.
Een dergelijke beroemdheid is Michael Gerald Tyson, beter bekend als Mike Tyson.

Mike Tyson werd geboren in Brooklyn, New York, VS, op 30 juni 1966. Zijn ouders stierven toen hij nog een tiener was. Armoede vereiste dat zijn gezin in gebieden met veel criminaliteit woonde en hij kon zijn leven niet op het goede spoor brengen totdat zijn boksvaardigheden werden ontdekt door de legendarische coach Cus D'Amato. Tyson kwam naar het sterrendom in de 80-jaren en werd de meest zegevierende bokser van zijn tijd. Vervolgens doken persoonlijke problemen uit zijn verleden op, met als hoogtepunt een overtuiging voor verkrachting. Na de gevangenisstraf probeerde Tyson zijn leven op het goede spoor te zetten en keerde terug naar de islam.
Zijn moslimnaam is Malik Abdul Aziz.

In de islam zijn er enkele variaties, maar we willen de drie belangrijkste noemen, die zijn: Sunni, Shia (Shiite) en Soefi.

Tyson accepteerde de soefi-versie van de islam. Hij voerde ook Hadj uit, wat een van de belangrijkste rituelen van de islam is, toen hij Mekka bezocht op een bedevaart, evenals andere reizen naar heilige plaatsen in Saoedi-Arabië.

Na zijn pelgrimsreis naar Mekka op 2010 postte hij op zijn sociale netwerken: "Ik verliet zojuist de Heilige Stad Mekka, waar ik gezegend was dat ik Umrah kon doen", schreef Tyson.

Tijdens een interview met Fox News op 2013 sprak en prees hij de islam.

De interviewer vroeg: 'Ben je nog steeds een moslim? '

Waarop Mike Tyson antwoordde: - “Ik ben erg dankbaar om een ​​moslim te zijn. Allah heeft mij niet nodig, ik heb Allah nodig. Ik zou nooit bescheiden kunnen zijn. Er is geen bescheiden bot in mijn lichaam. Als ik bescheiden was, zou ik nooit het woord bescheiden gebruiken, ik zou ernaar streven bescheiden te zijn, ik wil bescheiden zijn, maar het is een moeilijk iets. Het is heel moeilijk. Nederig zijn is jezelf niet serieus nemen. Ik probeer dat te doen. Ik werk eraan. Mensen denken dat ik bescheiden ben, maar dat ben ik niet. ”- zei Tyson destijds.

Momenteel blijft Tyson geconfronteerd met (voornamelijk financiële) problemen. Maar aan de andere kant heeft hij meer tijd gevonden om zijn religie te verdedigen.

- “Luister, ik ben moslim. Sommige mensen zijn christenen, en weet je wat sommige moslims en sommige christenen zeggen als ze deze terroristen zien branden en doden? Ik denk van niet. Als de mensen mensen opblazen en de hoofden van mensen afsnijden, ben ik een moslim en denk ik: 'Ik denk het niet. Ik geloof het niet. Wanneer we naar God gaan, ongeacht welke religie we zijn, zullen we onze eigen dingen moeten horen. We kunnen niet verantwoordelijk zijn voor alle moslims ter wereld. ' Snap je? '

Het standpunt van Tyson - en de meeste moslims over de hele wereld - is nog een ander voorbeeld dat het mogelijk is om een ​​beoordeling te maken zonder de vooroordelen of passies die de mening van velen die zich bezighouden met religieuze kwesties gewoonlijk vertroebelen en ons bovenal brengen Het is zelfs nog zekerder dat geen van de Abrahamitische religies (islam, christendom en jodendom) de basis is voor de gruwel van terrorisme.

* Tekst van de medewerker Oriosvaldo Costa. | Geschreven in 06 / 08 / 2019

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.