Tokyo: Hotels nemen 'omotenashi' over voor buitenlandse klanten

Meer en meer hotels in Tokio bieden kamers en diensten aan het groeiende aantal buitenlandse toeristen, met speciale aandacht voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio volgende zomer.

De nadruk lag op het verbeteren van de traditionele Japanse omotenashi-gastvrijheid, inclusief bewegingen zoals het renoveren van kamers om decoraties toe te voegen met Mt. Fuji en bereid halal voedsel voor moslimtoeristen voor.

Het 408 Room Cerulean Tower Tokyu Hotel in de Shibuya-vleugel is begonnen met renovaties aan 2014. Het hotel richt zich op eersteklas toeristen uit voornamelijk Europa en de Verenigde Staten en heeft zijn suite uitgebreid van negen naar 14. Een suite die aan populariteit wint, heeft een afbeelding van de berg Fuji aan de muur en heeft een westers en Japans interieur, inclusief matten.

Het hotel heeft een machine geïnstalleerd die dollars en andere vreemde valuta voor de yen kan inwisselen voor het gemak van de gasten. Twee andere conciërges werden ook geplaatst in het team waarvan de beheersing van het Engels vergelijkbaar is met een native speaker.

Buitenlanders waren goed voor ongeveer 70% van hotelgasten in boekjaar 2018, een grote stijging van iets meer dan 10% in boekjaar 2001.

“Het aantal buitenlanders zal naar verwachting verder toenemen met de Tokyo Games, dus hotels moeten veranderen. Ons doel is om een ​​hotel te zijn dat door buitenlanders is gekozen ”, aldus algemeen directeur Yoshiaki Miyajima.

Sommige hotels houden rekening met buitenlandse religies.

Het Richmond Hotel Premier Asakusa International, dat in december 2015 is geopend in de Taito-vleugel in de 270-kamer, serveert maaltijden in bento-stijl voor moslimgasten. Als u van tevoren een aanvraag indient, kunt u kiezen uit vier soorten halal Benedict die geen varkensvlees of alcohol gebruiken.

Het hotel heeft ook een plek waar moslims water kunnen gebruiken om hun handen en voeten te zuiveren voordat ze bidden. Huur matten die nodig zijn voor de eredienst, zodat gasten op elk moment kunnen bidden.

“We hebben een omgeving gecreëerd waar moslims comfortabel kunnen genieten van een maaltijd. Wij waarderen onze maaltijden en gastvrijheid van hoge kwaliteit, ”zei een medewerker van Royal Holdings Co., een toonaangevende restaurantketen die hotels in Richmond exploiteert.

Nohga Hotel Ueno opende in november in de wijk Taito met 2018 130-kamers, in antwoord op de wens van toeristen om de Japanse cultuur te ervaren. Veertien exemplaren van traditionele ambachten, waaronder Edo Kiriko gesneden glazen en vulpennen gemaakt op de afdelingen Taito, Sumida en Bunkyo, zijn te zien en te koop. Als gasten het leuk vinden, zal het hotel hen kennis laten maken met ambachtelijke workshops.

Vanaf half juli begon het hotel rondleidingen te bieden waarbij gasten van ambachtslieden kunnen leren hoe ze traditionele ambachten maken en historische gebouwen bezoeken.

Een Koreaanse 30-gast zei: “Het is leuk om naar unieke en indrukwekkende plekken te gaan in plaats van beroemde bezienswaardigheden. Blij om de Japanse cultuur te ervaren. "

Een medewerker van de werkmaatschappij, Nomura Real Estate Development Group, zei: "Het is belangrijk voor het hotel om van tevoren te begrijpen wat buitenlanders willen en bieden."

Volgens de nationale toeristenorganisatie van Japan bezochten 31,19 miljoen buitenlandse toeristen Japan op 2018, een stijging van 8,7% ten opzichte van het voorgaande jaar, voor het eerst meer dan 30 miljoen. De regering is van plan het aantal buitenlandse toeristen met 40 te verhogen tot 2020 miljoen.

“Hotels openen de een na de ander in de race om de Olympische Spelen. De vraag is niet alleen voor accommodaties, maar ook voor toegevoegde waarde als ervaringen, ”zei Takayuki Miyajima, senior econoom bij Mizuho Research Institute.

bron Yomiuri Shimbun

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.