Leer de geschiedenis van Japanse evenementen RINGS, ZST en The Outsider

De Outsider onthulde aan de MMA-wereld de broers Kai en Mikuru Asakura, twee van de beroemdste 'Youtubers' van Japan en die momenteel deel uitmaken van de RIZIN-ploeg. (Credits | Courtesy: The Outsider | Disclosure).

Akira Maeda is een Japanner van Koreaanse afkomst, pionier in de wereld van gemengde vechtsporten als een promotor van evenementen, MMA-jager en Puroresu-jager (afkorting voor "purofesshonaru resuringu", wat "Pro Wrestling" betekent, in het Engels. De modaliteit - ook wel "Lucha Libre" genoemd in Mexico - het stond hier in Brazilië bekend als "Telecatch").
Het is goed om te onthouden dat in Japan de 'Telecatch' een 'voorloper' van het moderne MMA was.

Na de ontbinding van enkele professionele 'Telecatch'-organisaties waarvan hij lid was (NJPW en UWF), richtte Maeda in 1986 Fighting Network RINGS op. Na de oprichting veranderde Maeda de vechtstijl van zijn' Pro Wrestling'-promotie ( gecombineerd gevecht) voor "Shoot Wrestling" (echt gevecht).

Vervolgens sloot Maeda een overeenkomst met WOWOW, een sterke satellietomroeporganisatie die RINGS-evenementen 'live' in het hele land begon uit te zenden, waardoor het evenement absurd groeide, naast het betalen van goede subsidies in contanten voor de jagers.
In 1995 begon RINGS gevechten te promoten onder MMA-regels.

Het was toen dat Maeda een 'netwerkconcept' creëerde en 'dojo's' over de hele wereld oprichtte om jagers te trainen en hen te laten concurreren in Japan.
Rusland, Nederland en Georgië, onder andere landen over de hele wereld, bevorderden ook evenementen onder de regels van de beroemde franchise.

Deze regels van de Japanse show waren eigenaardig - bijvoorbeeld, ondanks de normale 'opvallende' staande positie, toen de vechters op de grond de tegenstanders niet op de kop konden slaan en als het gevecht te "gebonden" zou zijn na 30 seconden.

Tijdens deze periode promootte RINGS het begin van de carrière van atleten zoals Fedor Emelianenko, Antonio Rodrigo 'Minotauro' Nogueira, Alistair Overeem, Gilbert Yvel, Kiyoshi Tamura, Tsuyoshi Kosaka, Ricardo Arona en vele anderen.

Een nieuwsgierigheid ... In haar afscheidsgevecht als MMA-professional bij RINGS behaalde Akira Maeda een ongelooflijke omzet van US $ 2,5 miljoen. Het gevecht kreeg ook brede media-aandacht, inclusief vermeldingen in de gerespecteerde mediaoutlets The New York Times en Sports Illustrated.

Nadat Maeda met pensioen was gegaan uit wedstrijden, promootte hij ook twee 32-man eliminerende toernooien bij RINGS, getiteld 'King of Kings' (in 1999 en 2000), beroemd om de overvloedige beurzen die aan de finalisten van elk kampioenschap worden betaald. RINGS brak echter uit en ging op 15 februari 2002 failliet vanwege de groeiende populariteit van PRIDE en de beëindiging van een contract met WOWOW.

In november 2002 werd een andere MMA-promotie met de naam ZST (uitgesproken als Zest) opgericht, waar Maeda ex-Japanse RINGS-jagers stuurde om te blijven concurreren in de gemengde vechtsporten.

De nieuwe promotie, voorgezeten door Koki Hioki in samenwerking met Takeshi Caesar - president van de Shoot Boxing Association (SBA) - begon MMA-gevechten te voeren onder de regels van RINGS, met slechts gedifferentieerde tijd (de eerste en tweede ronde hebben vijf minuten van duur, maar de derde ronde is drie minuten).
Daarnaast bevat de ZST - die verschillende soorten evenementen organiseert, afhankelijk van het thema - ook Shoot Boxing en tag teamgevechten sinds het begin.

Op 17 mei 2008 heeft ZST een belangrijk partnerschap met DEEP aangekondigd. Dankzij het partnerschap konden de twee organisaties shows promoten, vechters delen en uiteindelijk de promoties verenigen.

Terugkerend naar Akira Maeda, werd hij in 1 door K-2004 aangenomen als consultant, omdat het grootste 'opvallende' evenement ter wereld na zijn vorige poging met K-1 Romanex een nieuwe MMA-promotie wilde beginnen. De nieuwe show, Hero's genaamd, werd gesloten in februari 2008, toen de leiders van K-1 lid werden van het oude PRIDE-team om samen DREAM te creëren.

Maeda verspilde geen tijd en lanceerde een amateur-MMA-serie genaamd The Outsider, die dezelfde regels gebruikte als Hero's. De evenementen in de Outsider-serie blijven lopen van 30 maart 2008 tot heden.

Maeda's doel met The Outsider in het begin was, zoals de promotionele naam suggereert, amateurjagers te nemen (veel van deze, gemarginaliseerd, dat wil zeggen mensen in de marge van de samenleving) - vaak open en oneerlijke gangsters - en hen een plaats te geven legitiem om te vechten.

Het leek een gek idee, hoewel het volledige professionele levensonderhoud van Maeda afhing van 'buiten de kaders denken' en ideeën hebben waarvan anderen dachten dat ze gek waren.

Letterlijk, in het eerste gevecht in de geschiedenis van The Outsider, in maart 2008, diende Tsubasa Akiyama, een pretentieloos kleuterleidster, de lokale gangster Takahiro Kuroishi in 84 seconden in met een choke. Dit leidde er onmiddellijk toe dat de andere gangsters, de metgezellen van Kuroishi, rond de ring renden en probeerden een gevecht op te zetten. Geluk was uit.

Meer recent onthulde The Outsider aan de MMA-wereld de broers Kai en Mikuru Asakura, twee van de beroemdste 'Youtubers' van Japan en die momenteel deel uitmaken van de RIZIN-ploeg.

Wat betreft Fighting Network RINGS, het merk werd zeker nieuw leven ingeblazen door Maeda op 22 januari 2012, met Battle Genesis: vol. 9, de voortzetting van de Battle Genesis-serie, waarvan het laatste evenement op 20 september 2001 had plaatsgevonden. Het nieuwe evenement werd gesanctioneerd door de ZST.

Dit zijn de landen die deel uitmaken van het Fighting Network RINGS, volgens de website van de promotie: Japan, Zuid-Korea, Australië, Rusland, Georgië, Litouwen, Bulgarije, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Brazilië.

De Outsider is nog steeds in bedrijf, omdat de serie al in zijn 54e editie is en de laatste show in oktober 2019 werd geannuleerd vanwege de passage van een tyfoon.

Als je problemen hebt met de shows die populair zijn bij Akira Maeda, of het nu gaat om RINGS, ZST en The Outsider, dan moet je je eigen bestaan ​​in twijfel trekken. Dit zijn promoties sinds de begindagen van gemengde vechtsporten, die dienen als een experiment voor de ontwikkeling en vaststelling van huidige uniforme professionele MMA-regels.

Dus als je in Japan woont, is er nog steeds tijd om van gedachten te veranderen en het volgende live concert van CEO Akira Maeda te bekijken, naast je een eerlijk eerbetoon te brengen voor al je bijdrage aan de sport waar we van houden.

* Tekst van de medewerker Oriosvaldo Costa. | Geschreven in 03 / 01 / 2020

Nadat RINGS failliet ging en zijn voormalige jagers naar de ZST stuurde, diende Akira Maeda als supervisor voor K-1 Hero's en begon de tweede RINGS. Hij produceert momenteel The Outsider. (Credits | Courtesy: Akira Maeda persoonlijke verzameling | http://rings.co.jp/).
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
INSCHRIJVEN
Melden van
gast

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties