COVID-19 Itaí City Hall versterkt preventiemaatregelen

Dit weekend heeft het stadhuis van Itaí twee nieuwe besluiten gepubliceerd die voorzien in de goedkeuring van aanvullende maatregelen, tijdelijk en in noodsituaties, om besmetting door COVID (nieuw coronavirus) te voorkomen.

Decreet nr. 2.901 bepaalt de sluiting van landbouwinrichtingen, dierenwinkels, die alleen mogen werken via de bezorg-, bezorg-, voedsel- en medisch-veterinaire diensten, waarbij de uitvoering van inzameling, baden, verzorging en openbare dienstverlening in deze is verboden locaties. De monteurwerkplaatsen en bandenwinkels moeten gesloten blijven en alleen intern kunnen werken, met een maximum van maximaal 03 medewerkers. De commerciële vestigingen van de PBM blijven gesloten en kunnen alleen opereren via de hotline-bezorgdiensten.

Decreet 2.901 wijzigde ook artikel 8 van Gemeentelijk Decreet 2.898, waarin werd herhaald dat klinieken en artsenpraktijken; veterinaire klinieken; apotheken en drogisterijen; markten, supermarkten, bakkerijen, supermarkten en slagers; distributeurs van mineraalwater; gas distributeurs; tankstations, concessiehouders voor water en riolering en elektriciteitsdiensten moeten normaal blijven functioneren, echter met strikte naleving van hygiëneprotocollen, zowel bij de ingang als binnen de respectieve inrichtingen.

Decreet nr. 2.902 bepaalt daarentegen op gemeentelijk niveau de beperking van de hoeveelheid basisbehoeften die door elke persoon kan worden gekocht tot de inrichtingen die ze verkopen, zodat ze, gezien hun respectieve voorraden, een tekort aan levering aan burgers kunnen vermijden. Als essentiële goederen beschouwd, al die onmisbare producten zoals: hygiënematerialen, basisvoedsel, brandstoffen.

Bovendien beveelt het decreet alle leveranciers, met name fabrikanten, apotheken en drogisterijen, instellingen voor de verkoop van ziekenhuisartikelen, markten en supermarkten aan om geen willekeurige prijsverhogingen door te voeren voor producten die gericht zijn op het voorkomen, beschermen en bestrijden van Coronavirus , vooral gelalcohol, chirurgische maskers, opgevat als een ongegronde verhoging, of als ze de waarden al hebben verhoogd, die terugkeren naar de oude prijzen, omdat ze in strijd kunnen zijn met artikel 39, X van de consumentenbeschermingswet, naast artikelen nr. 36, item III van federale wet nr. 12.529 van 30 november 2011 en 2, item II van federaal decreet nr. 52.025 van 20 mei 1963.

Dergelijke maatregelen zijn nodig omdat de pandemie veroorzaakt door COVID-19 Brazilië, en met name de staat São Paulo, treft, met de noodzaak het aantal besmette mensen te verminderen om het gezondheidssysteem niet in te storten.

Zie het volgende document.

Bron van informatie: www.itai.sp.gov.br

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.