Grote uitbraak in Thailand in verband met Muay Thai-evenementen

Het Thaise leger zal een onderzoek starten naar hoe Lumpinee Stadium een ​​reeks gevallen van het nieuwe coronavirus veroorzaakte. (Hoffelijkheid | Credits: Lumpinee Stadium | Openbaarmaking).

Een Muay Thai-evenement op 6 maart in Thailand zou een van de oorzaken kunnen zijn van een grote uitbraak van het nieuwe coronavirus (Sars-Cov-2), het virus dat verantwoordelijk is voor de ziekte Covid-19, in dat land. Momenteel kunnen 72 van de eerste 322 bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus in Thailand worden gekoppeld aan een drietal Muay Thai-shows, waarvan er één plaatsvond in Lumpinee Stadium en op 5.000 maart ongeveer 6 fans had, volgens Gulf News.

Het evenement werd gehouden ondanks een bestelling drie dagen eerder om alle sportevenementen uit te stellen of te annuleren.

Onder de mensen die die avond naar het stadion kwamen en Covid-19 contracteerden, zijn hooggeplaatste beroemdheden, politici en militaire officieren, maar ook scheidsrechters, coaches, jagers en zelfs de strijdomroeper. Op 23 maart waren er meer dan 130 mensen in verband met het stadion.

Lumpinee Stadium is eigendom van en wordt beheerd door het Thaise leger, dat onlangs heeft aangekondigd een onderzoek te zullen starten.

Rajadamnern Stadium - een andere heilige Muay Thai-tempel in het land die de 'kunst van de acht wapens' herbergt - bleef ook evenementen organiseren na het annuleringsbevel.

Preventieve maatregelen, die in verschillende delen van de wereld zijn genomen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, hebben ertoe geleid dat veel promotors hun plannen voor de volgende evenementen hebben gewijzigd en uitgesteld, met als doel hun activiteiten zo snel mogelijk na de vertraging van de uitbraak.

De aanklagers die erop staan ​​'tegen de stroom in te roeien' en op zoek zijn naar oplossingen om de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van de ziekte te 'omzeilen', moeten verantwoordelijk worden gehouden als bewezen is dat hun activiteiten hebben bijgedragen tot de toename van de besmetting.

Het goede nieuws is dat de wereld van het promoten van vechtsportevenementen in het land in de tweede helft opnieuw moet worden opgestart, vergelijkbaar met de wereldwijde trend.

* Tekst van de medewerker Oriosvaldo Costa. | Geschreven in 01 / 04 / 2020

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.