Coronavirus: Topnieuws van de dag (09/05)

Updates in gecoördineerde universele tijd (UTC / GMT)

21:52 VS: In een toename van het geschil met de Californische autoriteiten, dreigde Tesla-CEO Elon Musk de fabriek en het hoofdkantoor van het bedrijf uit de staat te verwijderen. Coronavirusbeperkingen door de Alameda County Health Department verhinderden Tesla om zijn fabriek in Fremont te heropenen.

'Eerlijk gezegd is dit de laatste druppel', zei Musk op Twitter. "Tesla zal zijn hoofdkantoor en toekomstige programma's nu onmiddellijk naar Texas / Nevada verplaatsen." Hij voegde eraan toe dat Tesla van plan is een rechtszaak aan te spannen tegen Alameda County.

Een verzoek, gedaan om de verspreiding van het coronavirus in de San Francisco Bay Area in te dammen, dwong het bedrijf om de fabriek in Fremont op 23 maart te sluiten. De bestelling werd later verlengd tot eind mei. Sinds Tesla's winst over het eerste kwartaal op 29 april bekend heeft gemaakt, heeft Musk zich uitgesproken tegen de beperkingen en noemt ze fascisten. Hij riep regeringen ook op om te stoppen met het nemen van de "vrijheid" van mensen.

21:38 India: Autoriteiten in de Indiase stad Ahmedabad gebruikten drones en brandweerwagens om desinfecterende middelen te spuiten te midden van een golf van coronavirusgevallen en protesten tegen een aangescherpte blokkade.

Ahmedabad is een stad met 5,5 miljoen inwoners in de westelijke staat Gujarat. De stad registreerde 343 van de bijna 2.000 doden in India en ongeveer 10% van de totale gevallen in het land.

Toen de zaken zich op vrijdag voordeden, werden paramilitaire troepen uitgezonden om mensen van de straat te houden, maar de situatie werd al snel gewelddadig toen bewoners die zich hadden gewaagd, stenen naar de politie en paramilitairen begonnen te gooien. Veiligheidstroepen gebruikten traangas en er werden minstens 15 mensen gearresteerd.

Op zaterdag vonden er ook nieuwe schermutselingen plaats in Surat - het industriële centrum van Gujarat - toen ongeveer 500 migrerende werknemers, die eisten naar huis terug te keren, stenen naar de politie gooiden. Surat registreerde ongeveer 900 gevallen van COVID-19, waarmee het de op één na meest getroffen stad in de staat is.

21:34 Rusland: Een brand in een ziekenhuis in Moskou heeft een patiënt gedood die besmet is met het coronavirus, volgens een "goed geïnformeerde bron", geciteerd door het Russische persbureau Interfax. De brand brak uit in het Spasokukotsky-ziekenhuis en bereikte de afdeling voor de behandeling van patiënten met coronavirus.

Afzonderlijk zei de loco-burgemeester van Moskou, Anastasia Rakova, dat bijna 300 mensen werden geëvacueerd vanwege het incident. 'Alle patiënten zijn overgeplaatst naar andere delen van het ziekenhuis, sommige zijn overgebracht naar andere ziekenhuizen', vertelde ze aan verslaggevers.

Rusland heeft sinds de uitbraak van de uitbraak bijna 200.000 gevallen van coronavirus en 1.827 sterfgevallen gezien, met 10.817 nieuwe gevallen op zaterdag. De dagelijkse sprongen in de gevallen waren deze week elke dag boven de 10.000.

19:03 VS: De voormalige Amerikaanse president Barack Obama beschreef de behandeling van de uitbraak door Donald Trump als "chaotisch" in een telefonische vergadering met voormalige leden van zijn regering, aldus persbureau Reuters.

Obama vermeed grotendeels om betrokken te raken bij politieke capriolen in het Witte Huis, terwijl Trump commentaar gaf op de vermeende tekortkomingen van zijn voorganger en de Democratische regering, voornamelijk vanwege een gebrek aan medische benodigdheden.

Maar in zijn telefoontje op vrijdag met 3.000 leden van de Obama Alumni Association, mensen die in zijn regering dienden, zei hij: “Het zou zelfs met de beste regeringen slecht zijn geweest. Het was een absoluut chaotische ramp toen die mentaliteit. van 'wat levert het me op' en 'stoort iedereen', wanneer die mentaliteit in onze regering wordt geoperationaliseerd ', aldus Obama.

18:40 Duitsland: het SARS-CoV-2-infectiepercentage in Duitsland (SAR) is meer dan 1 gestegen, wat betekent dat alle mensen die in het land besmet zijn, gemiddeld meer dan één andere persoon infecteren.

De autoriteiten in Duitsland en de rest van de wereld zijn van plan het cijfer onder de 0,65 te houden, wat zou duiden op een langdurige daling van het infectiepercentage. Het R-nummer was woensdag 1,00. Een eerdere sprong op de XNUMX-lijn deed twijfels rijzen over de strategie van de regering om de blokkade te verminderen.

18:30 Egypte: de leider van Egypte, Abdel-Fattah el-Sissi, heeft hervormingen ondertekend die hem en de veiligheidsdiensten van het land extra bevoegdheden geven, waarbij de regering zegt dat er veranderingen nodig zijn om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden. Van de 18 amendementen die zaterdag door el-Sissi zijn goedgekeurd, hebben er slechts vijf duidelijk betrekking op de volksgezondheid.

18:08 Zuid-Korea: In de regio Seoul werden meer dan 2.100 nachtclubs, clubs en bars gesloten nadat verschillende clubgangers waren geassocieerd met de verspreiding van de infectie.

Eerder op zaterdag meldden gezondheidsfunctionarissen 18 nieuwe gevallen, allemaal op één na die verband hielden met een enkele 29-jarige man die afgelopen zaterdag drie clubs bezocht voordat ze positieve resultaten lieten zien. Sindsdien zijn echter alleen al in Seoul 16 andere gevallen bevestigd.

De burgemeester van Seoul, Won, zei al snel dat de verboden van kracht blijven totdat de stadsambtenaren concluderen dat het risico op infectie aanzienlijk is verminderd.

Hij zei ook dat de autoriteiten contact opnemen met bijna 2.000 klanten in clubs die worden bezocht door 29-jarige patiënten en andere nabijgelegen locaties. Tot dusver hebben de werknemers er slechts 637 bereikt.

17:50 Frankrijk: het land registreerde in de afgelopen 80 uur 24 sterfgevallen als gevolg van coronavirus, aldus ambtenaren, wat de kleinste dagelijkse stijging sinds begin april betekent. Het relatief lage aantal dagelijkse sterfgevallen volgt op 243 sterfgevallen van de vorige dag en de 179 sterfgevallen op donderdag.

Het ministerie van Volksgezondheid van het land kondigde ook aan dat het aantal patiënten dat op de intensive care-afdelingen wordt behandeld met 56 is gedaald en nu 2.812 bedraagt. Dat is minder dan de helft van de piek van 7.148 april 8. Het aantal patiënten dat met het nieuwe coronavirus in het ziekenhuis werd opgenomen, bleef een week lang dalen en bedraagt ​​nu 22.614.

17:20 VS: Drie kinderen in New York stierven aan een zeldzame COVID-19-gerelateerde ontstekingsziekte, zei gouverneur Andrew Cuomo.

Cuomo had vrijdag de dood van een 5-jarig kind aangekondigd dat verband houdt met het nieuwe virus en een syndroom dat symptomen deelt met Kawasaki, een ziekte die koorts veroorzaakt en voornamelijk kinderen onder de 5 treft. Het was de eerste bekende dood in verband met de zeldzame ziekte in New York en nu heeft Cuomo nog twee sterfgevallen als gevolg van ontstekingsziekten bevestigd.

'Dit is het laatste wat we nu nodig hebben, met alles wat er gebeurt, met alle angst die we nu hebben, zodat ouders zich zorgen moeten maken of hun kind al dan niet besmet is', zei Cuomo in zijn dagelijkse briefing. Ondertussen zijn er de afgelopen 24 uur nog eens 226 mensen gestorven aan het nieuwe coronavirus.

17:00 VS: Het hoofd van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) werd in quarantaine geplaatst nadat hij contact had opgenomen met een persoon die positief testte op het nieuwe coronavirus, meldde het bureau. De nu geïsoleerde FDA-chef, Stephen Hahn, werd getest nadat hij van het contact had gehoord en zijn resultaten waren negatief, aldus ambtenaren.

Afzonderlijk testte de perssecretaris van de Amerikaanse vice-president Mike Pence, Katie Miller, positief op het virus. Miller is niet alleen woordvoerder van Pence, maar ook getrouwd met Stephen Trump's beste assistent, Stephen Miller. Trump en Pence worden dagelijks getest op het nieuwe coronavirus. Er waren geen meldingen dat een van hen besmet was.

16:50 Italië: de Italiaanse gezondheidsautoriteiten hebben 1.083 nieuwe gevallen gemeld, met in totaal 218.268 coronavirusinfecties. Ze verhoogden ook het dodental in 194, waardoor het totale dodental op 30.395 kwam.

De meest recente cijfers geven de aanhoudende daling van de epidemie in het Europese land aan. Het aantal nieuwe infecties is kleiner dan de 1.327 gevallen die gisteren zijn gemeld en de 1.401 op donderdag, terwijl het aantal sterfgevallen ook aanzienlijk lager is dan de 243 doden op vrijdag en 274 op donderdag.

15:00 Spanje: Terwijl Spanje zich voorbereidt om de beperkingen van ongeveer de helft van de bevolking verder te verminderen, waarschuwde premier Pedro Sanchez dat de "strijd doorgaat" en zou doorgaan totdat er een vaccin werd gevonden.

"We hebben 99% van het land dat door het virus verloren is gegaan, kunnen terugwinnen", vertelde Sanchez het land. Op maandag heropenen geselecteerde regio's met ongeveer 51% van de Spaanse bevolking bars, restaurants, winkels, musea, sportscholen en hotels. Flexibiliteit omvat niet Madrid en Barcelona.

Het dodental in Spanje bleef dalen volgens cijfers die zaterdag werden aangekondigd, met 179 sterfgevallen als gevolg van coronavirus in vergelijking met 229 de vorige dag en meer dan 900 tijdens de piek begin april.

14:50 China: China's medische systeem vertoonde "tekortkomingen" bij de verspreiding van het coronavirus, zei een van de beste gezondheidsfunctionarissen van het land.

"De nieuwe uitbraak van het coronavirus was een belangrijke test die aan het licht bracht dat China nog steeds tekortkomingen vertoont in zijn belangrijkste systeem voor preventie en controle van epidemieën, volksgezondheidsstelsels en andere aspecten van de (nood) reactie", zei Li Bin van de Nationale Commissie van gezondheid in China.

Hij beloofde dat het land een "gecentraliseerd, verenigd en efficiënt" leiderschapssysteem zou creëren waarmee het sneller zou kunnen reageren. Gezondheidsfunctionarissen bespraken hoe big data, kunstmatige intelligentie, cloud computing en andere technologieën voor ziektepreventie kunnen worden geïmplementeerd.

14:05 Wit-Rusland: Het land hield een grote militaire parade ter gelegenheid van de Sovjetoverwinning op nazi-Duitsland, in tegenstelling tot de trend onder voormalige Sovjetlanden.

Hoewel Rusland besloot om een ​​veel groter evenement uit te stellen vanwege infectieproblemen, verdubbelde de Wit-Russische leider Alexander Loekasjenko het evenement en zei dat zijn land "de parade gewoon niet kan annuleren".

'En bedenk wat mensen zouden zeggen', zei Loekasjenko vorige week en kondigde de parade aan. 'Misschien niet meteen, maar na een dag of twee zullen ze zeggen dat we bang waren.' Wit-Rusland weigerde om het even welke beperking van het openbare leven wegens het virus.

11:02 China: De regering heeft toegegeven dat er "tekortkomingen" zijn in haar volksgezondheidssysteem die aan het licht zijn gekomen door de opkomst van het nieuwe coronavirus. Li Bin, adjunct-directeur van de National Health Commission of China, gaf de zeldzame bekentenis toe en zei dat de autoriteiten niet voldoende waren voorbereid op de uitbraak.

Hij zei dat Peking nu een "gecentraliseerd, verenigd en efficiënt" leiderschapssysteem zal bouwen waarmee het in de toekomst sneller en effectiever kan reageren op een volksgezondheidscrisis.

China kreeg in binnen- en buitenland kritiek op het onderschatten van het virus en het verbergen van informatie over de uitbraak toen deze in december voor het eerst in het centrum van Wuhan verscheen.

Vrijdag zei Beijing dat het een door de Wereldgezondheidsorganisatie geleide evaluatie van de wereldwijde reactie op de uitbraak van het coronavirus zou steunen - wanneer de pandemie voorbij is.

10:43 Afghanistan: Ten minste drie mensen werden gedood en verschillende anderen raakten gewond in Afghanistan tijdens een protest dat meer hulp eiste voor het coronavirus. Demonstranten in de provincie Ghor kwamen bijeen en zeiden dat ze geen pakketten meel en rijst hadden ontvangen, geschonken door een goed doel.

De politie opende het vuur nadat demonstranten het pand nabij het huis van de gouverneur in de provinciehoofdstad Firuzkoh hadden beschadigd en de veiligheidstroepen hadden aangevallen, vertelde provinciaal raadslid Abdul Basir Qaderi aan het Duitse persbureau DPA. Waarschuwingsschoten en waterkanonnen hebben de demonstranten niet verspreid, zei hij.

10:00 Spanje: het dagelijkse aantal coronavirussterfgevallen in Spanje is gedaald van 179 op vrijdag naar 229, volgens het ministerie van Volksgezondheid van het land. Momenteel is het totale aantal sterfgevallen 26.478, terwijl het aantal bevestigde infecties is gestegen tot 223.574.

De minister van Volksgezondheid van het land zei dat de regering vanaf volgende week begint met het opheffen van de beperkingen van de beweging - die bijna twee maanden duurt - voor iets meer dan de helft van de bevolking. Minister van Volksgezondheid Salvador Illa zei vrijdag dat 51% van de 47 miljoen inwoners van het land gebieden vertegenwoordigen die aan de vereisten voldoen om de beperkingen te verminderen.

Vanaf maandag zijn deze ruimtes vrij om zitplaatsen buiten in kleinere restaurants en bars te heropenen om 50% van hun normale capaciteit te halen. Groepsbijeenkomsten voor maximaal 10 personen, familiebijeenkomsten, openluchtmarkten, diensten en museumopeningen zijn ook toegestaan.

De regio Madrid, met meer dan 64.000 bevestigde infecties, en een groot deel van Catalonië, met meer dan 51.000 gevallen, kwam niet in aanmerking voor het gedeeltelijk opheffen van beperkingen.

09:38 Slovenië: Meer dan 5.000 mensen kwamen vrijdagavond bijeen in de Sloveense hoofdstad Ljublijana om te protesteren tegen de beperkingen die de regering oplegde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Kleinere bijeenkomsten vonden plaats in andere steden, meldde het persbureau van het land zaterdag.

In de hoofdstad luidden demonstranten buiten het parlementsgebouw de bellen om hun ongenoegen over de maatregelen te uiten. De beperkingen die sinds half maart zijn opgelegd, worden geleidelijk opgeheven, maar het verbod op vergaderingen en protesten blijft van kracht.

De bijeenkomsten protesteerden ook tegen de vermeende corruptie in de rechtse nationalistische regering van premier Janez Jansa. Naar verluidt heeft de regering via een lokale distributeur anticoronavirusproducten uit het buitenland gekocht. De distributeur, die nauw verbonden is met belangrijke overheidsfunctionarissen, wordt ervan verdacht te veel in rekening te brengen.

09:05 Duitsland / EU: de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zegt dat Europa moet erkennen dat het 'niet goed voorbereid' was op de pandemie van het coronavirus.

In een verklaring ter gelegenheid van Europadag zei Maas dat aanvankelijk de meeste landen, waaronder Duitsland, gericht waren op het aanpakken van de uitbraak thuis.

Ondanks het verdedigen van de nationale reactie als "noodzakelijk om ons handelingsvermogen te beschermen en ook andere mensen te helpen", zei Maas dat de Europese Unie "is gegroeid in de crisis". De trage reactie van de EU heeft plaats gemaakt voor grensoverschrijdende medische hulp, een enorm pakket aan financiële steun en gecoördineerde programma's voor wetenschappelijk onderzoek.

08:11 EUAxONU: De Verenigde Staten blokkeerden een stemming van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over een resolutie waarin werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren in door oorlog verscheurde landen om de middelen te besteden aan de bestrijding van de pandemie van het coronavirus.

Amerikaanse diplomaten vertelden later aan verslaggevers dat voortdurende meningsverschillen met China een factor waren in dat besluit, dat Washington beschuldigde van het herhaaldelijk blokkeren van resoluties.

Washington weigerde ook de taal te steunen die in het ontwerp was opgenomen om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te beschrijven. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vorige maand aan dat de VS de financiering aan de WHO zou opschorten, waarbij hij het orgaan van Genève ervan beschuldigt de ernst van de uitbraak in januari te hebben onderschat en weigert publiekelijk de behandeling van de crisis door China te veroordelen.

07 uur Singapore registreerde 35 nieuwe infecties, meldde het ministerie van Volksgezondheid zaterdag, waardoor het totale aantal gevallen van de stadstaat op 753 komt. Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de overgrote meerderheid van de nieuwe infecties migrerende werknemers zijn die samen in slaapzalen wonen.

Ambtenaren zeiden dat de toename van buitenlandse werknemers werd verwacht tijdens lopende virustests in tientallen gesloten slaapzalen. Singapore staat geselecteerde bedrijven toe om op 12 mei te opereren, met een geleidelijke omkering van een blok van twee maanden dat naar verwachting op 1 juni afloopt.

07:29 uur China en Noord-Korea: de Chinese president Xi Jinping schreef een brief waarin hij hulp bood aan Noord-Korea bij de bestrijding van de uitbraak van het coronavirus, meldde de Chinese staatstelevisie.

In het briefje aan zijn Noord-Koreaanse collega Kim Jong Un zei de Chinese leider dat hij zich grote zorgen maakte over de situatie in het geïsoleerde land, maar dat hij blij was dat Noord-Korea positieve resultaten had behaald in een poging de dodelijke infectie te vertragen.

06:21 VS: Een Amerikaanse federale rechtbank heeft het verbod op massale bijeenkomsten om persoonlijke religieuze diensten in de staat Kentucky aan te vragen, opgeheven, wat de weg vrijmaakt voor kerkdiensten op zondag.

Een tijdelijk straatverbod voorkomt dat de regering van gouverneur Andy Beshear grote vergaderingen blokkeert 'in elke persoonlijke religieuze dienst die voldoet aan de toepasselijke richtlijnen voor sociale en hygiënische terugtrekking'.

De beslissing koos de kant van de Tabernacle Baptist Church in Nicholasville, Kentucky, maar is van toepassing op alle gebedshuizen in de staat. Twee andere federale rechters hadden het verbod al bevestigd.

In het nieuwe besluit zei Van Tatenhove dat de gouverneur "een eerlijke reden" had om de inwoners van zijn staat te beschermen, maar dat hij "geen dwingende reden gaf om zijn gezag te gebruiken om het recht van de burger te beperken om vrijelijk iets uit te oefenen waar we veel waarde aan hechten. - het recht van elke Amerikaan om zijn geweten te volgen in zaken die met religie te maken hebben ”.

04:47 Europa: landen van de Europese Unie vertrouwen te sterk op niet-EU-landen voor medische voorzieningen, zei de Duitse minister van Economie Peter Altmaier, een punt waarop Duitsland zich zal concentreren wanneer hij het EU-voorzitterschap in juli overneemt.

'De huidige crisis laat zien dat we eenzijdige afhankelijkheid moeten vermijden en de internationale toeleveringsketens meer moeten diversifiëren', zei Altmaier in een commentaar dat zaterdag werd gepubliceerd. Europa moet minder afhankelijk worden van niet-Europese leveranciers van medische beschermingsmiddelen, zoals maskers, voegde hij eraan toe.

"Hiervoor hebben we een Europese industriële strategie nodig om de industriële basis in Europa te versterken, gecombineerd met goede structurele omstandigheden, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven".

De minister van economie waarschuwde dat deze nieuwe focus niet 'afscheid van globalisering' betekent. "Integendeel, het benadrukt het belang van duidelijke internationale handelsregels die iedereen moet respecteren", zei hij. Hij stond erop dat de nieuwe strategie in overeenstemming moet zijn met de voorschriften van de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

04:32 Turkije: Het land heeft een weekendklok ingesteld in 24 steden en provincies. Inwoners van Ankara en Istanbul behoorden tot degenen die op vrijdag om middernacht thuis moesten blijven.

Alleen bakkerijen, apotheken en supermarkten kunnen open blijven. De regering is echter nog steeds van plan om vanaf maandag enkele van haar beperkingen te versoepelen, waaronder de heropening van winkelcentra en schoonheidssalons. Turkije zag 135.569 infecties bevestigd en 3.689 mensen stierven.

03:25 Zuid-Korea: zaterdag werden 18 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld - waarvan 12 in Seoul. Hoewel gezondheidsfunctionarissen niet onmiddellijk meer details bekendmaakten, worden de nieuwe uitzendingen gekoppeld aan nachtclubs in het uitgaansgebied Itaewon in Seoel.

Vrijdag begonnen artsen het contact te volgen nadat een 29-jarige man, die vorige week drie nachtclubs in het district bezocht, positief op het virus testte. Minstens 15 van de nieuwe uitzendingen waren eraan gekoppeld.

Premier Chung Sye-kyun zei dat de regering "alle beschikbare middelen" zal gebruiken om geïnfecteerden te lokaliseren en te isoleren. Er werd ook een administratief bevel uitgevaardigd waarin werd gesteld dat nachtclubs en soortgelijke faciliteiten in het hele land naar verwachting een maand lang zullen sluiten. Het totale aantal bevestigde gevallen in het land is gestegen tot 10.840, met 256 doden.

02:24 Argentinië: verlengde de blokkade op vrijdag in de hoofdstad, maar versoepelde beperkingen in andere delen van het land. De dag voordat ze afliepen, werden de maatregelen voor sociale afstand in Buenos Aires verlengd tot 24 mei.

President Alberto Fernandez maakte de aankondiging in een toespraak op televisie en zei dat hij 'buitengewoon trots' was op de burgers omdat ze zich aan strikte protocollen voor sociale detachering hielden. Hij voegde eraan toe dat de maatregelen het land hebben geholpen zijn doel te bereiken, namelijk het afvlakken van de infectiecurve.

De burgemeester van Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, heeft aangekondigd dat kinderen nu, in het weekend, onder begeleiding van hun ouders buiten kunnen sporten.

Argentijnen bevinden zich sinds 20 maart in strikte quarantaine. In april mochten ze overdag korte wandelingen buiten hun huis maken. Het land registreerde in totaal 5.611 gevallen van COVID-19 en 293 sterfgevallen.

01:44 VS: De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) registreerden 28.974 nieuwe gevallen van COVID-19, wat het totaal op 1.248.040 brengt. Het aantal doden is gestegen van 2.180 naar 75.477. De VS is het meest getroffen land ter wereld in de coronaviruspandemie.

00:50 Mexico: Het land 1.906 nieuwe gevallen van coronavirus en 199 dodelijke slachtoffers, waardoor het totale aantal bevestigde infecties op 31.522 en het aantal doden op 3.160 komt.

De nieuwe cijfers volgen op de moord op drie zussen, allemaal verpleegsters die in het ziekenhuissysteem van de Mexicaanse regering werken. De vrouwen zijn door wurging vermoord, zeiden ambtenaren in de staat Coahuila, aan de noordgrens. Er is nog geen reden vastgesteld, maar de drievoudige moord heeft de vrees gewekt dat de trend van aanvallen op gezondheidswerkers verder toeneemt.

In andere delen van Mexico werden verpleegsters geraakt, begonnen ze met het openbaar vervoer en kregen ze schoonmaakvloeistoffen over zich heen. Mexicaanse gezondheidsfunctionarissen hekelden de aanslagen en drongen er bij medisch personeel op aan geen uniformen of schorten op straat te dragen om te voorkomen dat ze worden neergeschoten.

Bron: DW / Reuters / AFP // Afbeelding credits: REUTERS / Carlo Allegri

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
INSCHRIJVEN
Melden van
gast

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw feedbackgegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties